2019. március 17., vasárnap

Éjszakai élet

Finnország nem a hatalmas városairól és nagy éjszakai életéről ismert. Viszont a fiatalság itt is megköveteli magának a szórakozási lehetőségeket, így Poriban is több megoldás létezik a felesleges energiák levezetésére.

Mint már azt említettem Pori egy kisváros. Viszont ez egyetem miatt sok fiatalt fújt össze ide a szél. Hasonlóan Pécs városához, itt is leginkább a tanév közben zajosak a szórakozóhelyek, klubbok. Általában úgy alakul egy este, hogy összegyűlünk valakinek a lakásán, itt a tömbben, mindenki a saját italával, illetve székével. Székből mindig kevés van. (Meg italból is. )

Aztán amikor úgy dönt a társaság elindulunk csapatostul biciklivel a belvárosba. Vannak olyan nagyon kényelmes emberek, akik nem szeretnének a hidegen biciklizni, ők taxival járnak. Én, mióta megtapasztaltam Lappföld zord éghajlatát, úgy gondolom, nem tántoríthat semmi sem vissza egy kis buli előtti kerékpározástól.



2 hete megnyílt egy újabb szórakozóhely Poriban. Hatalmas örömöt jelentett ez számunkra, hiszen nem tagadom, kezdtük megunni a Cabaret nevű, kicsit már letáncolt helyet. Hogy milyen gyakran járunk táncolni a többiekkel? Általában egy héten kétszer, de egyszer biztosan.  Van időnk az éjszakákra, van időnk a másnapra is. Így megérhetitek milyen óriási újdonságnak számított az új hely, aminek a neve Heidi's Bier Bar.




Már azzal elnyerte mindenki tetszését, hogy ingyenes a belépő, hiszen a Cabaretban 3-5 euro volt csak az, hogy az embert beengedik az ajtón. Ehhez hozzáadhatjuk a minden szórakozóhelyen divatos ruhatár árát, ami megint csak 3 euro. Ez az új hely rögtön belopta magát a szívünkbe, kicsit közelebb érezhettem magam Magyarországhoz, mivel a hely stílusa, az osztrák faházak, hütték világa.  Faborítású falak, elmaradhatatlan szarvas agancsok, barátságosan lobogó tűz lángja, és ami a legfontosabb - ki van írva, hogy "táncoljatok az asztalokon"! Természetesen ezt nem kellett kétszer mondani nekünk. 😁😎 Minden csütörtökön sörpongozásra is van lehetőség.💓
(Egy szabály van, amit nem értek. Minden szombaton csak 22 éven felüliek mehetnek be a bárba.  Pfff... )

Szeretnék pár mondatot a piaárokról is szót ejteni. Nem vagyok az a típus, aki minden héten részegre issza magát, ezt szerintem jól tudjátok. Viszont fájdalmas látni, még mindig 2,5 hónap után, az árakat mind a szórakozóhelyeken, mind a boltokban. Csak hogy tudjátok mihez mérni, a legolcsóbb üveg bor 8-9 euro, egy kis üveg vodka 15.
 Kérdem én, miért nem kaphatunk diákkedvezményt? 😅

Nem csak az árok ütöttek mellkason, mikor megérkeztem, hanem az alkoholhoz kapcsolódó szabályok is.

1. Este 9 után nem lehet alkoholos italt venni.
2. Ha nem sört, vagy cidert akar venni az ember, el kell látogatnia egy ALKO nevű boltba, ami viszont tele van mindenféle italokkal, amit csak el tudtok képzelni.  Viszont vasárnap zárva van.
3. Ha fiatalabbnak nézel ki ,mint 30, akkor meg kell nézniük a személyit.
4. Viszont minden sörös doboz, műanyag flakon, üveg visszaváltható!!!

Szóval, ha összeadjátok mibe kerül egy éjszaka itt Finnországban, láthatjátok, hogy nem a legolcsóbb móka, még így sem, hogy mindenen megpróbálunk spórolni.
 Viszont nincs annál viccesebb, mikor részeges finnek el kezdenek potyogni  a az asztalokról, abban a pillanatban, hogy meghallják ezt a számot. - > https://www.youtube.com/watch?v=OM9y59dYYJk

Minden buliban megvannak azok a tipikusnak mondható finn számok, amiket már mi is felismerünk.

Másik érdekesség, hogy úgy, mint nekünk van egy "PTE-Mindenki pécsi akar lenni" pólónk, nekik egyen overalljuk van. Minden egyetemnek más színű, és a képen látható rávarrható jelzéseket gyűjtenek. ( Nekem is van már egy pár.)
 Onnan lehet tudni, hogy valaki csak első éves, hogy alig van valami a nadrágjára varrva. Ebben az overallban járnak bulizni, így attól nem kell félniük, hogy megfáznak hazafelé menet, és nem kell azon gondolkodni, most mit vegyenek fel alulra. Kimondatlan szabályuk, hogy nem lehet kimosni ezt a nadrágot, bármennyi ragacsos italt is öntöttek rá a nagy ugrálásban. Csak úgy lehet ezen segíteni, ha az overallban úsznak nyáron. 😁


Általában nagyon nagyon jó hangulat alakul ki az ilyen estéken, főleg ha együtt megyünk sokan a tutorokkal együtt. 💓







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nincsenek rá szavak, de azért mégis leírom

Mikor elindultunk még a karácsonyi mézeskalácsoktól teli hassal Finnországba, azt gondoltuk, ez lesz a legnehezebb rész, nekivágni az útnak....