2019. április 3., szerda

Kalózélet

Igen, jól gondoljátok, kalózosat játszottunk egy hétvége erejéig.  🚢🛳

Ez azt eseményt az ESN (Erasmus Student Network) tagjainak és az összes többi ERASMUS mobilitáson résztvevő diáknak szervezik meg minden szemeszterben.

Helsinkiből indul rövid kalózéletünk 31-én délután, és az egész estét a hajón töltöttük. És hogy hogyan? Kicsit úgy működött, mint egy kisebb hajós fesztivál. Kaptunk textil karszalagot, programfüzetet minden tudnivalóval és lehetőséggel, egyen pólót (amit a képeken is láthattok), és egy textiltáskát, amiben  még pár más apróság is várt ránk. 



Képtalálat a következőre: „pirates of the baltic sea”Mikor megérkeztünk a hajóra, rögtön feltűnt, hogy teljesen más a felépítése, mint annak amivel mentem 1 hónapja  ugyancsak Stockholmba.
 Sokkal nagyobb, 12 emeletre volt osztva, 8 lift működött benne, és ezért nem volt könnyű eligazodni... nem egyszer tévedtem el a liftek, kabinok között  😁😇

Megkerestük gyorsan a kabinunkat, amiben négyen voltunk. Mi, a három magyar lány, és egy lány Koreából. Mivel a 12-ig szinten voltunk, már nem jutott nekünk ablak, viszont helyére rajzoltak pár hullámot és halacskákat a falra, hogy meglegyen a tengeri kilátás illúziója. Még függönyt is kaptunk, nehogy besüssön a nap...🕶🌞

Az estét egy "Welcome on board"programmal  kezdtünk. A Pirates of the Baltic Sea főszervezője és a hajóskapitány is köszöntött minket. Azt hozzá kell tennem, hogy mivel ingyen pezsgővel vártak minket még vacsora előtt, (és nem csak egy pohár jutott személyenként), várhattak arra, hogy az 1200  Erasmus kalóz 79 náció képviseleteként  a hajón csöndben maradjon. Szerencsére nem beszéltek sokat, és emelhettük poharunkat erre az elkövetkezendő két estére.

Ezután  mindenki már a kalóz kalapban, papagájjal a vállakon, vagy kampókézzel igyekezett a TAX free boltba, ahol bevásárolhattunk az estékre. Jelentősen olcsóbban lehetett beszerezni az alkoholt a hajón, mint a szárazföldön, akár 10 euróval olcsóbban.  Ahogy elnéztem a mennyiséget, már előre sajnáltam azokat a gyanútlanul sétálgató kisgyerekes családokat, illetve nyugdíjas párokat, akik arra számítottak, hogy egy csöndes vasárnap estét tölthetnek szeretteikkel. Fiatalság, bolondság, főleg, ha 3 hónapig a finn árakhoz szokott az ember.  

Rengeteg programlehetőséget ajánlottak fel nekünk, viszont az volt a baj, hogy leginkább egy időpontra szervezték  őket, hogy eloszolhasson közöttük a tömeg. Mi részt vettünk az arcfestésen, természetesen a magyar zászlót kértük, és ezek után összesen 8 magyart gyűjtöttünk össze a hajón.

Leírhatatlan érzés, amikor csak rádkiabálnak a kabinok közötti folyosón, hogy "bocsi, de ti is magyarok vagytok?" A válasz egy nagy ölelés, és csodálkozás, mennyire furcsa magyarul beszélni másokkal is. Kaptunk egy olyan bókot is, hogy valami lehet a csapvízben Magyarországon, hogy ilyen szépek a lányok. 💓

Volt még lehetőség rapid randira, kincskeresésre a hajón, karaoke estre, beer pong bajnokságra.
Illetve az árban benne volt egy svédasztalos vacsora. Maga volt a mennyország! Rengeteg féle halkülönlegesség, elő és főételek, desszertek.... oda kellett azért figyelni, hogy az ember ne egye túl magát. Egy hosszú asztalnál ültünk, mivel Poriból legalább 20-an mentünk együtt ünnepelni a fiatalságunkat ezen a kalózhajón. Miután legalább 2 órán át ettünk és ittunk, le kellett dőlni kicsit emészteni .

Majd 11 körül  összetalálkoztunk a többiekkel a tánctéren és hajnalig roptuk. Sajnos, nem a csárdást, de ez sem volt rossz. A fáradt kalózok visszatértek kabinjaikba egy kis alvás erejéig.

Következő napon megérkeztünk Stockholmba. Nem sokára megtudhatjátok, milyen volt a második napunk! 😊







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nincsenek rá szavak, de azért mégis leírom

Mikor elindultunk még a karácsonyi mézeskalácsoktól teli hassal Finnországba, azt gondoltuk, ez lesz a legnehezebb rész, nekivágni az útnak....